21 Şubat 2011 Pazartesi

12.kariyer günleri başlıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yönelik ücretsiz olarak düzenlenen “12. Kariyer Eğitimleri” programının kayıtları başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde 05 Mart-09 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 12.Kariyer Eğitimleri kayıtları her program olduğu gibi bu programda da yoğun ilgi ile başladı.

Hızlı değişimin yaşandığı çağımızda, geride kalmamak ve öncü olabilmek için yaşamboyu öğrenme, sürekli yenilikleri takip etmek ve kişisel gelişim gerekiyor. Gençlerin kendilerini yetkinlikleri ve becerilerini geliştirebilmeleri amacıyla çok farklı branşlarda oldukça geniş bir yelpazede İstanbul Aydın Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri ve uzmanları ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen “kariyer günleri eğitimleri” öğrencilere katkı sağlarken, öğrencilerde yeni ufuklar açıyor. Program ile öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, geleceklerine dair hedefler koyabilmelerine, mezuniyet sonrası iş olanakları ve çalışma politikaları, iş yaşamında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgi edinmeleri ile daha nitelikli ve donanımlı olarak iş hayatına atılabilmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor.

Kariyer Günleri programı kapsamında katılımcılar; Hedef Belirleme Stratejileri, İletişimin Sihirbazları, Pazarlama Stratejileri, Zaman Yönetimi, Kariyer Yönetimi, Beyin Fırtınası, Stratejik Yönetim, İnovasyon, Yetenek Yönetimi, Doğru Eş Seçimi kapsayan programlarda ders görüyor. Programda reel sektörden deneyimli uzmanlar, Sektör Temsilcisi başlığı altında kendi deneyim ve bilgilerini öğrencilerle paylaşıyor. Bu sayede öğrencilerin iş dünyasını ve sektörleri daha iyi tanımaları sağlanıyor.

Devam mecburiyeti olan eğitim programını tamamlayan katılımcılara; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğü adına onaylanmış katılım belgesi verilecek.

Kayıt başvurularının şahsen Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne yapıldığı eğitim programına katılmak isteyen üniversite öğrencilerinin nüfus cüzdan fotokopilerini ve öğrenci kimlik fotokopilerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
Kayıtları başlayan Kariyer Günleri eğitimi ile ilgili (212) 455 16 58 numaralı telefonlardan bilgi alabilirsiniz.

Her yıl artan bir ilgi ve katılımla düzenlenen Kariyer Günleri eğitimlerinin 9.su 06- 27 Mart 2010; 10.su 24 Nisan-15 Mayıs 2010; 11.si 02-23 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetinden 2010 yılı içerisinde 752 öğrenciye başarı sertifikası verilmişti. 2005 Yılında başlayan proje ile bugüne kadar çeşitli üniversitelere mensup 2302 öğrenci sertifika almaya hak kazanmıştı.